fbpx

La Ferme de la Bourgade

Even voorstellen

Welkom op de site van La Ferme de la Bourgade en de Boerengolf. Maak kennis met onze ruime vakantiewoningen/ gîtes en het leuke buitenspel boerengolf.Onze berderij ligt in de Vallei van Smaken ( in de gemeente Somme-Leuze) en dat komt goed uit want lekkerbekken zijn hier zeker welkom!

Onze familie

Wij zijn Suzanne en Jean-Marie en samen met onze 5 kinderen proberen wij het zo gezellig mogelijk te maken op de boerderij. Of het nu voor een vakantie is of een uitstapje met familie of vrienden wij proberen er voor u iets onvergetelijks van te maken.

Een beetje geschiendenis…

Na de tweede wereld oorlog zijn opa en oma Leboutte zijn hier met hun 7 kinderen naar toe gekomen en hebben de boerderij gepacht en later gekocht.
De oudste zoon René en bruid Jeanne zijn na hun huwlijk doorgegaan met de boerderij en hebben de familie uitgebreid met 8 kinderen.. Inmiddels heeft hun jongste zoon Jean-Marie met schoondochter Suzanne nu de boerderij overgenomen. Samen met hun 5 kinderen (Julie, Sarah, Hannah, Tijs en Niels) hebben zij heel wat veranderd aan de boerderij.
In 2005 zijn zij de boerengolf begonnen.
April 2007 was het restaurant klaar.
September 2007 Gîte Les fleurs de la Bourgade ontvangt de eerste gasten.
December 2007 Gîte Le grenier à grains ontvangt de eerste gasten
Maar het blijft een echte famillieboerderij. De rest van de familie komt ons regelmatig helpen!
Samen met bonnemaman maken we nog op traditionele wijze roomboter. Deze verkopen we ook op de boerderij.
Bonpapa verzorgt zijn kippen met veel zorg, deze geven ons weer heerlijke eitjes die we in onze gerechten verwerken en we op de boerderij verkopen.
Verder helpt Sylviane (onze schoonzus met een altijd aanwezige glimlach) ons met alles wat we op de boerderij doen.