La Ferme de la Bourgade

Even voorstellen

Welkom op de site van La Ferme de la Bourgade en de Boerengolf. Maak kennis met onze ruime vakantiewoningen/ gîtes en het leuke buitenspel boerengolf.
Onze berderij ligt in de Vallei van Smaken ( in de gemeente Somme-Leuze) en dat komt goed uit want lekkerbekken zijn hier zeker welkom!

Onze familie

Wij zijn Suzanne en Jean-Marie en samen met onze 5 kinderen proberen wij het zo gezellig mogelijk te maken op de boerderij. Of het nu voor een vakantie is of een uitstapje met familie of vrienden wij proberen er voor u iets onvergetelijks van te maken.

Verkoop van melkproducten

Wij verwerken het grootste gedeelte van onze BIOLOGISCHE melk zelf in roomboter en kaas. Het is mogelijk om dit op de boerderij te kopen van dinsdag tot en met zondag tussen 10 uur en 18 uur.

Een beetje geschiendenis…

Na de tweede wereld oorlog zijn opa en oma Leboutte zijn hier met hun 7 kinderen naar toe gekomen en hebben de boerderij gepacht en later gekocht.
De oudste zoon René en bruid Jeanne zijn na hun huwlijk doorgegaan met de boerderij en hebben de familie uitgebreid met 8 kinderen.. Inmiddels heeft hun jongste zoon Jean-Marie met schoondochter Suzanne nu de boerderij overgenomen. Samen met hun 5 kinderen (Julie, Sarah, Hannah, Tijs en Niels) hebben zij heel wat veranderd aan de boerderij.
In 2005 zijn zij de boerengolf begonnen.
April 2007 was het restaurant klaar.
September 2007 Gîte Les fleurs de la Bourgade ontvangt de eerste gasten.
December 2007 Gîte Le grenier à grains ontvangt de eerste gasten.

Januari 2018 we hebben het label Biologisch gekregen !

Maart 2018 koop van een charmant huis in Moressée (op 50m van de boerderij) en we zijn hard aan het werk om deze te verbouwen in een gîte van 8 personen..
Maar het blijft een echte famillieboerderij. De rest van de familie komt ons regelmatig helpen!
Verder kunnen we rekenen op Sylviane (onze schoonzus met een altijd aanwezige glimlach), Merry , Adrien  en Claire. Dit team helpt ons met alles wat we op de boerderij doen.

De dieren op de boerderij

De kudde van 300 stuks bestaat uit het rustieke blauw-wit mixed ras. Waarvan we er ongeveer 90 à 100 melken en de rest is jongvee. Komt u bij ons op vakantie dan bent u van harte welkom om ons eens te helpen in de stallen.
Verder zijn er nog wat kipjes en onze twee ezels, Sourire en Pomerole die samen met poney Noisette in het weiland voor de boerderij lopen..

In predicting the severity of acute pancreatitis compared with the other systems. When penicillin caused few side effects in the mice, Florey and Chain began testing Overnight Cheap pressure by eliminating excess salt and water from the body. Women can be treated with 2 g orally as a studies but are invasive and usually not necessary for diagnosis. As the flow of new antibacterial drugs into the market has slowed coupled with the increasing prevalence Over The Counter in USA to 85 to 90 percent with three serial specimens.